VÅR SJOKOLADE
Fra kakaobønner til sjokoladeplater
Kvalitet i alle ledd
De beste råvarene
«Fra kakaobønner til sjokoladeplater» er en bevegelse som fokuserer på kvalitet fremfor kvantitet. Kakao er en frukt som vokser på trær. Før selve sjokoladeprosessen starter, må kakao høstes, for så å velge ut de beste kakaobønnene. Under neste steg blir bønnene fermentert og ristet, og nå kan sjokoladeproduksjonen starte!
Grovarbeidet
Fra nibs til sjokolade
Vi bruker granittmaskiner som maler kakao ned til mikropartikler som kjennes behagelig på tungen. Her tilsettes også kakaosmør, sukker og eventuelt melkepulver. Forresten, vi bruker alltid norsk melk! Denne prosessen kan ta flere dager og sørger for at alle råvarene er blandet godt sammen. Til slutt ender vi opp med flytende sjokolade.
Vi tempererer
Fra flytende til sjokoladeplate
For å gi sjokoladeplaten en skinnende overflate med god knekk, må sjokoladen tempereres og nedkjøles. Temperering er en svært utfordrende prosess som krever nøyaktighet. Det handler om å bringe temperaturen opp, så ned og så litt opp. Deretter helles sjokoladen i former som må stå på kjøl i 10-20 minutter.
"Toppen av kaka"
Spennende smaker
Sjokoladeplatene våre topper vi gjerne med nøtter, norsk havsalt eller frukt og bær. Egentlig er det kun fantasien som setter grenser for hva som kan drysses på toppen!
ALLTID NORSK MELK
Vi bruker norsk melk fra lokale bondegårder i alle våre melkesjokolader.
KUN NATURLIGE INGREDIENSER
Alle våre sjokolader er håndlaget av naturlige råvarer, helt uten tilsetningsstoffer.
LOKALT PRODUSERT
I tillegg til at hele produksjonen finner sted i Norge, benytter vi alltid norske råvarer når vi kan.