Handlekurv

Lage sjokolade selv?

Syns du også at sjokolade er så godt at du har lyst til å prøve å lage hjemme? Selv om du ikke har en liten sjokoladefabrikk, er det faktisk mulig å få til. Resultatet blir ikke like bra, men det er fortsatt både godt, gøy og lærerikt!

1 kg Hjemmelaget 70% mørk sjokolade

Ingredienser: 500g Kakaomasse, 200g kakaosmør og 300g sukker.

Utstyr: Kasserolle, visp, slikkepott, form og kjøkkentermometer

Så hvordan går du frem?

1. Smelt kakao i vannbad

Det er viktig at kakao ikke er direkte på varmen. Varm opp litt vann i en kasserolle og ha en skål over. Smelt ingrediensene sammen. Det er viktig at temperaturen ikke overstiger 50-55 grader.

2. Temperer sjokoladen

Dette er det vanskeligste steget! For at sjokoladen skal bli skinnende og gi godt knekk må den tempereres. Sjokoladen må da varmes til ca. 50 grader, så må reduseres til ca. 29 grader og opp igjen til ca. 32 grader. Krever nøyaktighet!

3. Fyll sjokoladeformene

Fyll formene og rist de litt, slik at sjokoladen fordeles godt ut og luftbobler forsvinner. Ha så i kjøleskap i 20- 30 minutter.

Håper det smaker! Har du spørsmål, trenger hjelp eller ønsker tips? Kommenter eller kontakt oss gjerne!

5 comments

  1. Bente Jørgensen

    Hvor får man kjøpt kakaomasse som skal blandes med kakaosmør og sukker? Jeg kjøper Callebaut mørk sjokolade.

    1. Hei Bente.

      Det får du kjøpt hos oss. Vi har nå opp til 40% rabatt og fri frakt på kakaomasse av bønnen Criollo, nydelig og mindre bitter variant fra Peru.
      Her får du bestilt: https://sorlandssjokolade.no/produkt-kategori/sjokolade/sjokoladeproduksjon/

  2. Hvilken salt og lakris bruker dere til sjokoladene dere lager?

    1. Julian Saura

      Hei! Vi bruker norsk havsalt og rent lakrisrot pulver

  3. Ingeborg Berge

    Hei. Er det melk i denne sjokoladen? Og hvordan får dere sukkeret til å smelte når det ikke er varmere enn 50 grader en kort stund?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *